استانداردهای برق ساختمان چیست؟
از زمانی که پای خود را داخل یک ساختمان میگذارید با برق آن سروکار دارید؛ چرا که حتی خاموش بودن یک لامپ هم میتواند در کار و زندگی ما تاثیر داشته باشد. به همین دلیل برق از عناصر مهم در یک ساختمان است. تامین برق ساختمان با انجام مراحل سیم کشی انجام میشود و برای قسمتهای مختلف ساختمان برق را تامین می کند.
استانداردهای برق ساختمان چیست
هر چند برق ساختمان در نگاه اول ساده و آسان به نظر برسد؛ اما کاری کاملا تخصصی و پیچیده است و باید مطابق با یک سری استانداردها انجام شود؛ چرا که اگر اختلالی در سیم و مراحل آن ایجاد شود؛ حوادثی به دنبال خواهد داشت.
استانداردهای برق کشی ساختمان یک سری قواعد و اصولی است که باید حتما در برق کشی رعایت شود که برخی از آنها به شرح ذیل هستند:
رعایت حریم شبکههای توزیع برق
برای این که بخواهید برق را در یک ساختمان به جریان بندازید باید ولتاژ را در نظر داشته باشید. ولتاژهای شهری معمولا ۲۲۰ ولت است. ولتاژ ۲۲۰ تا ۳۸۰ ولت سیم ۱٫۵ متری نیاز دارد و برای ولتاژ ۲۰ کیلو ولت باید از سیم ۳ متری استفاده کنید.
کلید محافظ جان
کلید محافظ جان که در دنیای برق با نام RCD یا RCCB عنوان میشود، کلیدی است که اگر بین جریان رفت و برگشت اختلافی وجود داشته باشد سریعا مدار را قطع کرده و از جریان گرفتن نیرو جلوگیری میکند. کلید محافظ جان جریان رفت و برگشت را مقایسه کرده و تفاوت بین آن را در نظر دارد.
کلید محافظ جان طوری طراحی شده است که پیش از این که به فرد یا وسایل آسیبی برسد جریان مدار را قطع میکند. از این رو یکی از اصول و قواعد برای برق ساختمان استفاده از کلید محافظت از جان با جریان نشستی حداکثر ۳۰ میلی آمپر است.
دیدگاه شما